Houtbouw appartementen aan de Ooievaarskokkie in Culemborg16 appartementen aan de Prijsseweg

Houtbouw appartementen aan de Ooievaarskokkie in Culemborg

In het westen van Culemborg, in de buurt van het nieuwe stadspark ‘Parc de Triomphe’, bouwen wij 16 appartementen aan de Prijsseweg, in de wijk Parijsch. Het is een duurzaam en uniek bouwproject. De appartementen en het gebouw zijn voor een groot deel van hout gemaakt. Veel van de gebruikte materialen zijn opnieuw te gebruiken (circulair). FLETTS heeft het appartementengebouw ontwikkeld. Zij laten de verschillende onderdelen van het gebouw in een fabriek maken. Deze onderdelen worden op de bouwplaats in elkaar gezet.

De appartementen zijn Bijna Energieneutraal Gebouwd (BENG). Dat betekent, dat de woningen zeer energiezuinig zijn. De woningen zijn goed geïsoleerd en hebben een energiezuinige installatie, die gebruik maakt van aardwarmte. De woningen hebben geen gasaansluiting.

Waarom kiezen wij voor houten woningen? 

  • Hout heeft van nature een hogere (thermische-) isolatiewaarde.
  • Hout levert een gezond binnenklimaat op.
  • Ook bij lage ruimtetemperatuur geeft hout een hoog comfort.
  • Hout heeft een dempend effect op harde geluiden.
  • Het hout waarmee deze woning is gebouwd, is herbruikbaar.
  • Bomen nemen CO2 op, waardoor de CO2 in de lucht vermindert en het klimaat verbetert, COblijft opgeslagen in het hout en de nieuw aangeplante bomen nemen CO2  op.
  • Het bouwmateriaal (bomen) groeit weer terug, waardoor de aarde niet wordt uitgeput.

Planning

We verwachten in april 2024 de woningen te kunnen verhuren. Wanneer de woningen precies in de verhuur gaan, hangt bijvoorbeeld af van het nutsbedrijf voor het aansluiten van de stroom. Ook de weeromstandigheden kunnen ervoor zorgen dat we de woningen pas later kunnen verhuren.

Vragen?

Neemt u gerust contact op met onze projectconsulent Corrine de Lorijn. Zij is te bereiken van maandag t/m donderdag via telefoonnummer 0345 - 596 290 of stuurt u haar een email c.delorijn@kleurrijkwonen.nl

Voor (toekomstige) huurders

Ben jij (toekomstig) huurder? Klik op 'Registreren' voor meer contactmogelijkheden.

✓ Stel jouw vraag aan anderen 
✓ Blijf op de hoogte
✓ Maak kennis met de buren

Registreren   Inloggen 

 

 

 

Het laatste nieuws

 

 
    Cookie-instellingen