Levensloopbestendige woningen

Hoe zien de levensloopbestendige woningen er van binnen uit?

Alle woningen hebben een woonkamer met open keuken. Twee slaapkamers boven en één slaapkamer op de begane grond. De trap naar de eerste verdieping zit in de woonkamer. De woningen hebben een voortuin en achtertuin met kleine berging. Een badkamer met toilet op de begane grond. En een tweede toilet op de eerste verdieping. De wanden van badkamer en toilet zijn van waterbestendige kunststof beplating en de vloer is voorzien van grijze tegels. Er komt een standaard keuken, kleur wit, met 3 boven- en 3 onderkasten in de woning. Het is niet mogelijk om een kleurkeuze te maken voor keuken en badkamer.

                      

 

 

Algemeen
U kookt elektrisch, de woningen hebben geen gasaansluiting. De woningen zijn goed geïsoleerd en een groot deel van de stroom voor huishoudelijk gebruik elektra wordt opgewekt met zonnepanelen.

Alle woningen hebben een technische ruimte. Hierin staan veel grote apparaten, zoals de ventilatielucht-waterwarmtepompinstallatie, de WTW (warmteterugwinning) installatie en de boiler (150 liter) die voor het warme tapwater zorgt. In de badkamer bevindt zich de opstelplaats voor de wasmachine en wasdroger.

 

Waarom kiezen we voor houten woningen? 

  • Hout heeft van nature een hoge isolatiewaarde
  • Hout levert een zeer gezond binnenklimaat op
  • Ook bij lage ruimtetemperatuur geeft hout een hoog comfort 
  • Het hout waarmee deze woning is gebouwd, is volledig recyclebaar
  • Hout heeft de laagste CO2 footprint van alle traditionele (bouw)materialen

 

Een unieke woonbeleving voor bewuste bewoners

De houten woning vraagt ook een andere manier van gebruik van deze woning. Als trotse (toekomstige) bewoner van deze ‘circulaire’ woning zijn er daarom een aantal weetjes regels om rekening mee te houden. Bijvoorbeeld dat de vloeren en plafonds van hout zijn en dat de lichtpunten niet in de plafonds maar in de wanden zitten.  Meer vertellen wij u graag na toewijzing op een informatieavond.

 

Wat worden de huurprijzen?

In onderstaand overzicht vindt u de maandelijkse kale huurprijzen en servicekosten:

 

Eengezinswoning

De 3 tussenwoningen worden verhuurd voor een kale huurprijs van € 647,19 (prijspeil 2023) en de 2 hoekwoningen worden verhuurd voor een kale huurprijs van € 693,60 (prijspeil 2023)

Alle eengezinswoningen worden verhuurd aan 1- tot 2-persoons huishoudens

 

Levensloopbestendige woningen

De 10 levensloopbestendige woningen worden als volgt toegewezen:

  • De 6 woningen worden verhuurd voor een kale huurprijs van € 647,19 (prijspeil 2023)
  • Hiervan worden 5 woningen met voorrang toegewezen aan doorstromers. Dit zijn huurders van KleurrijkWonen die zich hebben aangemeld voor het doorstroomproject.
  • De 4 hoekwoningen worden verhuurd voor een kale huurprijs van
    € 808,06 (prijspeil 2023).

 

Alle woningen worden verhuurd aan 1- tot 2-persoons huishoudens

 

 

 

Afbeeldingen

Cookie-instellingen